Tuesday, April 30, 2013

Demam gitar pulak dah ni haaa...

Assalamualaikum...

Dulu fanatik sungguh dengan lagu Insyaallah Maher Zain, pastu demam basikal. Sekarang ni gitar pulak. Nak tidur.. bangun tidur.. mesti tanya gitar? gitar? mana gitar adik? Mula-mula tu apa saja boleh jadi gitar dia. Senduk, hanger baju. Sibuklah bercerita yang abang ngah kat rumah mama tu ada gitar.

Ada sekali dia lipat kertas A4 pastu bagi ayah satu, ibu satu. Kami pun kena kerahlah petik gitar. Kalau berhenti petik dia marah. Maka mainlah kami gitar sambil tengok TV untuk hilangkan boring. Dah syok layan TV tangan masih duk petik gitar, dia pulak entah ke mana-mana.. haha.

Satu hari ayah bawak dia gi kedai runcit, terjumpa la gitar kecik kaler sebijik macam abang ngah punya. Uuuhh..seronok sangat dia bila dapat gitar ayah beli. Tapi masa kecik-kecik je tau. Jom layan konsert Zahrah petik gitar.


video
Zahrah pada usia 2 tahun 5 bulan



Wassalam.


Thursday, April 18, 2013

Hari Jadi Ayah 2013

Assalamualaikum,

Semalam birthday en suami. Alhamdulillah, banyak nikmat yg Allah dah bagi. Takde buat celebration besar2an pun. Tapi ada kek untuk beliau. hehe... Plan asalnya aku nak buat surprise tapi telah terkantoi. Hahaha.. malas nak cerita kejadian kantoi itu.

Happy Birthday Ayah! Ibu & Zahrah love U soooo much!

Nampak tak tangan Zahrah yg kecik tu?

Oklah. Sampai disini sahaja. Malu nak tulis romantik2 sangat. Hahaha..

Bye! :)