Tuesday, September 18, 2012

Posing

Assalamualaikum,

Zahrah dah makin besar sekarang. Dah pandai posing! Hahah! Lawak je tengok. Ok, mari cuci mata :).

 Sekarang ni tengah trend posing ala mulut itik kan? Ada gaya tak? Hehe

 Ok, buat ala2 muka comel pulak

 Alololo... itiknya mulut

 Ni gaya macho lah sangat..hehe

 Bila suruh senyum.. dia senyum macam ni. Tapi tak comel la tak nampak gigi.

Suka sangat posing silang kaki macam ni. Kadang2 bila aku nak basuh berak dia pun dia silang kaki mcm ni jgk. Stylo lah sangat kan basuh berak. Hahahah

 Ni pose ala2 model.

 
Cuba teka kat mana ni?hehe


Oklah. Sekian sahaja entry hari ini. Jumpa lagi. Bye! :)

Saturday, September 8, 2012

Gotong-royang


Assalamualaikum…

Weekend ni buat operasi membersih lalang kat laman depan dan belakang rumah baru. Insyaallah hujung bulan ni pindahlah kami ke sini. Pekerja-pekerja profesional dibawakan khas dari KL menggunakan gerabak keretapi utk tolong ayah. Ditempelkan di sini gambar-gambar sesi gotong-royong dan sesi upah gotong-royong. Eh, mana ibu? Ibu masa ni tgh sibuk buat rakit kat team building fakulti (Lumut, Perak). Sian ibu sampai sakit-sakit badan buat rakit ye.

video


Abang wad. Suka benarlah bab-bab gotong-royong nih.



Ayoh ih bakpo garu kepala tu....



Si kecik ni tolong jugak. Tolong main air. Suka sangat la Kak Tif datang ye..




Penat...penat. Kita rest dulu sambil pekena pisang goreng, air nyor


Pastu, ais-krim pulak... Si kecik tu action nganga mulut


Cuba teka sape ambil gambar ni?


Ni sesi upah untuk pekerja-pekerja profesional. Berselera Ayah ih, kak tif, abang wad makan


Peminat kentang putar. Dapat upah jugak sebab main air tadi


Kita share ye. Sharing is caring


Muka kenyang


Till then. Wassalam :)

Wednesday, September 5, 2012

Insya Allah...

Assalamualaikum,

Ada berita penting nak cerita ni. Mesti kena tulis entry. Zahrah sekarang minat giler dengan lagu InsyaAllah by Maher Zain. Hahahahaa.. penting la sangat kan?? Tiap2 hari nak dengar lagu InsyaAllah. So, ayah dia just downloadkan video clip lagu tu. Senang. 

 Ni terjaga pukul 3.30am ajak ibu bukak video clip InsyaAllah. Terpaksala ibu dia layan.

Lepas tu bila dah mengantuk tidur balik. Bila bangun semula esok pagi nak tengok lagi video clip lagu tu. Sambil hisap susu botol pun layan.


Dia boleh sebut perkataan InsyaAllah dengan betul. Yg lain2 ikut suka hati dia. Biasanya sebut yang hujung je. Karenah budak memang macam2 kan? Karenah kita pun macam2 jugak :). 

Oklah. Jumpa lagi. Bye!:)


Monday, September 3, 2012

Aidilfitri 2012

Assalamualaikum,

Selamat Hari Raya semua! :)
Aku nak buat entry raya 2012. Tapi aku tkde banyak masa nak taip panjang2. So, aku letak gambar jela ye. Okla daripada tkde langsung kan..hehe
















Oklah. Jumpa lagi. Bye! :)